challenge & support programma

 

 

 

 

In het dagelijks leven van de medisch professional is het moeilijk ruimte te vinden voor persoonlijke reflectie. Coaching versterkt de persoonlijke en professionele ontwikkeling, passend bij life-long learning. De ambitie van het Challenge & Support Programma is om hoogwaardige coaching laagdrempelig beschikbaar te stellen voor medisch professionals (artsen, artsen in opleiding en (in de toekomst) andere beroepsgroepen). Het programma legt de focus op potentieontwikkeling; 

''Challenge als het kan, support waar nodig.''

ervaringen artsen (in opleiding)


"Marion is mijn coach geweest. Zij is doortastend, deskundig én empathisch. Zij hield mij een professionele spiegel voor in een fijne en veilige sfeer; die inzicht, verdieping en goede gezonde structuur bracht. Door de gesprekken met haar kon ik negatieve ervaringen achter me laten en een plan maken, om voor de toekomst een betere balans te behouden. Marion is iemand die ik zeker zal aanbevelen wanneer je een coach zoekt voor een diepere vraag in je leven, of voor complexe of onzekere factoren in je carrière. Zij heeft duidelijk kennis van de medische wereld en het krachtenveld van die context. Ze legt al snel de vinger op de precaire punten en gaat confrontatie niet uit de weg.

Door haar begeleiding lukt het mij nu- om met meer energie- een betere balans te houden, zowel als arts, maar ook als partner en ouder."

Patrick (verslavingsarts)


"Ik heb Marion in 2017/2018 als coach gehad, waarbij het thema 'overuren' centraal stond. Met Marion heb ik gekeken naar o.a. tijdsregistratie (hoe lang ben je in werkelijkheid ergens mee bezig, kan je daar je planning op aanpassen? Tips tav prioriteren, delegeren en 'nee' zeggen, loslaten van minder belangrijke taken, praktische tips tav agenda beheer en rapportages maken.

Daarnaast juist ook leren genieten van wat al goed gaat; en niet onbelangrijk ‘voldoende ontspannen in je vrije tijd, energiebronnen versus energielekken bewaken.

Het traject heeft me zeker verder geholpen om minder geleefd te worden en zelf meer de regie te pakken!"

Geerte (Specialist Ouderengeneeskunde)


"Marion Soons heeft me in een tijd waar werken, studeren, onderzoek én promoveren mijn leven beheersten, goed begeleid in 'first things first' en orde op zaken stellen. Ook overtuigende presentatie en goede communicatietechnieken werden geboden. 

Ik kan Marion aanbevelen wanneer je met plezier en vanuit vertrouwen in je werk en in het leven wil staan."

Inge (anesthesioloog-intensivist)


"In een hectische periode in mijn leven met zowel op werk als privé veel life events, hielp Marion mij prioriteiten te stellen en daarmee rust in mijn hoofd te creëren. Met behulp van praktische oefeningen en interessante achtergrondliteratuur heb ik handvatten gekregen om stress te verminderen en meer rust in mijn leven te krijgen. Het coaching traject was leerzaam omdat ik hierdoor bepaalde patronen bij mijzelf leerde herkennen. Coaching is voor iedere AIOS een must en Marion is een fijn persoon om als coach te hebben."

Lidewij (destijds AIOS kindergeneeskunde, momenteel AIOS arts M&G profiel JGZ)


"Marion is een warme coach met veel deskundigheid op het gebied van regie (terug)pakken, wanneer je het zelf even niet meer voor elkaar krijgt. Ze bood me veel handige tips en tools om mijn leven beter te organiseren en een gezondere balans aan te brengen tussen werk en privé.  Mijn eigen ‘ik tijd’ en oplaad momenten houd ik nu veel beter in de gaten. Ik gun professionals en zekere AIOS met drukke banen en veel interesses een coach als Marion."

Angelica (AIOS UMC)


"Marion kan goed luisteren, is analytisch en stimuleert om zoveel mogelijk zelf op te lossen in de eigen situatie. Ze geeft levendig verduidelijking en voorbeelden en begrijpt snel wat er gaande is. Soms stuurt ze ook bij en zet ze aan tot een concrete verandering (in houding en gedrag). Marion was een belangrijke spiegel voor mij in mijn opleiding tot medisch specialist."

Marloes (AIOS UMC)


"Het was voor mij leerzaam maar ook een verademing om in de gesprekken met Marion eens ongeremd en op een andere manier naar mijn eigen handelen te kijken. Ook het bespreken van mijn biografische levensverhaal gaf goede inzichten in mijn neigingen en onderliggende overtuigingen. Ze gaf handige achtergrond modellen in communicatiepatronen en positionering binnen interactie. Ik heb er veel profijt van en kijk nog steeds zeer positief terug op het traject met Marion."

Manon (AIOS UMC)