team & organisatie coaching

Organisaties zijn eigenlijk niets anders dan georganiseerde samenwerkende professionals, vaak gegroepeerd in teams. Hoe laat je al die verschillende mensen nu optimaal samenwerken? Dit roept soms vragen, onrust of zelfs weerstand op.

Afhankelijk van de vraag komen hier aspecten als cultuur, structuur, normen- en kernwaarden, interactie en communicatie, drijfveren, werkprocessen, visie, missie, groepsdynamiek, rollen en politiek aan bod. Fix’Um heeft, van hoger management tot individuele medewerker, ervaring in gedrag effectief beïnvloeden en positieve beweging creëren.

Teamcoaching door Marion helpt jouw team o.a. te reflecteren, bewuster te gaan handelen, eigen gedrag te onderzoeken en samen te komen tot betere resultaten en samenwerking.

Marion werkt vanuit een duurzame gedrag(verandering)aanpak en neemt regie, balans en vitaliteit hierin mee als belangrijke elementen.

 

Fix’Um creëert mogelijkheden en connectie. Brengt beweging in situaties die vastzitten. En stimuleert medewerkers om duurzaam te ontwikkelen.


"Marion is een top executive-coach en team trainer! Met veel plezier heb ik met haar gewerkt aan een zeer uitdagende transitie. Zij heeft de Lab of life methodiek ingezet en het resultaat is enorm zichtbaar. Mensen zijn snel in beweging gekomen en de bewustwording is toegenomen. Door de sublieme begeleiding van Marion zijn medewerkers veel beter op elkaar afgestemd en tegelijkertijd ook op de veranderingen. Dit is voor iedereen van ongekende waarde. Marion creëert met haar enthousiasme en toewijding een veilig en open klimaat, waarbij iedereen in zijn kracht komt te staan. Ik beveel haar daarom van harte aan en ik wens haar alle goeds in de toekomst!"

Change manager Hoge Raad Den Haag


"Marion Soons heeft afgelopen jaren veel groep- en individuele coaching en training verzorgd op het Zuyderzee College. Trainingen zowel aan het onderwijspersoneel, het onderwijsondersteunend personeel als aan het management. Dit naar ieders volle tevredenheid. Het was dan ook een weloverwogen keus om Marion Soons ook te vragen om een studiedag voor het voltallige onderwijs ondersteunend personeel, 70 personen, te verzorgen. De eerste studiedag voor deze personeelsleden in deze diverse samenstelling. Een uitdaging om een studiedag te organiseren voor een zeer heterogeen gezelschap, daar alle OOP leden –van “hoog” tot “laag”- de verplichting hadden deel te nemen. Na een behoefte peiling onder de OOP-leden werd in goed overleg met Marion gekozen voor het thema: Ont-moeten, Begrip en Samenwerken. De studiedag is een groot succes geworden. Na afloop van de dag waren alle deelnemers positief over het gebodene. In een nadere evaluatie met vertegenwoordigers vanuit de OOP- gelding werd dit nogmaals bevestigd. De positieve punten die genoemd werden: - Aansprekende werkvormen waarbij de deelnemers tot activiteit werden geprikkeld en uitgedaagd werden tot de dialoog/discussie. - Grote eigen inbreng. - Ondanks de heterogene samenstelling van de groep een gevoel van saamhorigheid aan het einde van de dag. - Concrete voornemens benoemd voor de –nabije- toekomst. Marion heeft hier een zeer belangrijke rol in gespeeld. Ook deze dag kenmerkte haar manier hoe zij trainingen verzorgt. Een gedegen voorbereiding waarbij uitgegaan wordt van de vraag, grote inhoudelijke kennis, enthousiaste wijze van presenteren, afwisselende/actieve werkvormen, inspelen op onverwachte situaties en concrete vertaling van theorie naar praktijk. Ik kan Marion daarom zeer aanbevelen."

Sector directeur Zuyderzee College Emmeloord


Fix’Um was betrokken bij Boost Team Diversity van Bol.com en Ahold Delhaize

I can warmly recommend Marion as a team trainer and coach! Marion and I collaborated for more than 2 years in the context of a bilingual (Dutch and English) evidence-based team diversity training. In that context, Marion was very reliable and spontaneous regarding planning and coordinating training sessions. She facilitated most of our training sessions and it was fun to have here around. I experienced Marion as a very truthful, open-minded, and bright person who quickly adapts to divergent situations and creates value for the entire team by asking the right questions. Thank you very much for the pleasant time we spent together and all the effort you invested in our project!

Christoph Reinert - Human Resource Department - HR Analytics


Het was geweldig om met Marion samen te werken! Door haar passie en enthousiasme kon zij teams in het TeamBOOST project motiveren om aan de slag te gaan met de kennis uit de escape room en de handvaten die door haar werden aangeboden in de workshop. Ze wist ieder teamlid bij de workshop te betrekken, waardoor deze altijd tot een groot succes bleken. Daarnaast was Marion een fijne collega die altijd voor je klaar stond om je te helpen waarbij ze enorme flexibiliteit toonde.

Nelleke van de Zandschulp, MSc


duurzame gedrag(verander)training

reacties van klanten en deelnemers


"Het is een goede manier om aan de slag te gaan met vastgeroeste gewoontes, op privé en werkgebied. En eerlijk is eerlijk, het kost moeite om gewoontes te doorbreken, maar de vrijheid die het geeft en ruimte als het lukt is de mooiste beloning."

"Bewust bezig zijn met jezelf, erg interessant en leerzaam!"

“Leerzame cursus waarbij je voor meer ordening in je privézaken ook echt wat bereikt, en je daardoor wat vitaler kunt werken met een drukke baan ernaast”.

                                                                                         HR manager verzekeringsmaatschappij Rotterdam


"Samen met mijn team de training Lab of Life gevolgd onder begeleiding van Marion. Het voelde direct vertrouwd. De training heeft geleid tot meer bewustwording en heeft ervoor gezorgd dat wij meer inzicht en kennis van elkaar hebben en ik mijn doelen concreet kon maken en vanuit daar tot de juiste acties ben overgegaan. Het heeft ons veel opgeleverd. Een aanrader voor eenieder die het nu eens écht anders wil."

P&O manager MBO Amsterdam


“Ik ben mij bewuster geworden van de wens die ik voel om dingen te veranderen versus de hardnekkigheid die in bepaalde gewoontes zit. Ik wil daar graag mee verder, want ik merk dat ik er aandacht aan moet blijven geven om het resultaat merkbaar te houden.

Het stopt dus niet na de training, het heeft onderhoud nodig!”

 

“Voor mij is het belangrijk om bewust bezig zijn te met je eigen gewoontes en gedachtes en welke invloed die hebben op het dagelijkse leven (zowel zakelijk als privé) en ook om in te zien waar deze vandaan komen. Door de training heb ik hier meer inzicht/overzicht op gekregen waardoor ik meer bewuste keuzes kan maken en eerder opmerk dat ik bijvoorbeeld even mijn rust moet pakken en meer met een helikopterview kan beoordelen/beslissen.”

Deelnemers Lab of Life